Nieuws

Reiniging zonnepanelen, als we er toch zijn!

Wie zonnepanelen plaatst wil graag het hoogst mogelijke rendement uit zijn investering halen. Weersinvloeden en stoffen in de omgeving kunnen zonnepanelen geleidelijk een vuil laagje geven.

Groendak biedt echter de oplossing; een complete, milieuvriendelijke reiniging, waardoor de zonnepanelen weer het volledig rendement terug krijgen.

Lange tijd bestond het idee dat regenwater de vervuilde laag op zonnepalen wel weg zou spoelen. Uit onderzoek is echter gebleken dat dit niet het geval is. Zuren in de regen, fijnstoffen, vogeluitwerpselen en andere omgevingsstoffen vormen op den duur echter een vrijwel onzichtbare laag over de zonnepanelen, waardoor de zonnestralen minder krachtig worden opgevangen. Dat leidt tot rendementsverlies, met een grondige reiniging van de panelen kan tot 10% rendementsverlies per jaar bespaard blijven.

Osmosewater

Om een schone een streeploze oppervlakte achter te laten, wordt voor het reinigen van zonnepanelen osmosewater gebruikt. Omgekeerde osmose is een filtersysteem voor de productie van zuiver water. Onder druk wordt water door een halfdoorlatende celwand geperst, waardoor verontreinigingen zoals bacteriën, chloor, metalen en gif achterblijven. De verontreinigingen worden weggespoeld als afvalwater. De omgekeerde osmosetechniek zorgt voor schoon water dat voor 98% zuiver is van verontreiniging.

Dit milieuvriendelijke proces maakt geen gebruik van chemicaliën en is daarom zeer geschikt voor het reinigen van zonnepanelen. Er is bewust gezocht naar een milieuvriendelijke oplossing, omdat het duurzame karakter van zonnepanelen erg belangrijk is.

Osmosewater lost het vuil direct op, waardoor alleen nog licht borstelen en afspoelen nodig is. Alleen bij zware bevuiling heeft osmosewater een kleine inwerktijd nodig.

Groendak richt zich op de totale markt: Zowel grote installaties bij agrariërs of op overheidsgebouwen als kleine installaties bij particulieren zijn interessant. Overal waar zonnepanelen zijn aangebracht, kunnen wij reinigen. Zo kijken wij altijd naar mogelijke bedreigingen voor het rendement van zonnepanelen en zoeken vanuit daar naar passende oplossingen.

Gepubliceerd op 19 oktober 2012 in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *